Voorstraat 271, Dordrecht

}

Wo – Vrij 09:30 – 17:30 // Zat 09:30 – 17:00

Afspraak maken

Oogmetingen

Met onze uitgebreide oogmeting we kijken naar meer aspecten dan alleen jouw sterkte. We kijken ook naar de samenwerking tussen beide ogen en het ontstaan van bepaalde afwijkingen die kunnen resulteren in scheelzien, hoofpijnklachten, concentratieverlies of leesklachten.

Op basis van jouw wensen en levensstijl, de resultaten uit de oogmeting en ons advies maken we de juiste keuze voor een bril, lenzen of een combinatie van beide.

TIJD VOOR EEN OOGONDERZOEK

Ervaar je oogklachten?

Wazig en onduidelijk zicht dichtbij

Dubbelzien

Wazig en onduidelijk zicht verweg

Lichtflitsen

Zwarte vlekken

Hoofdpijn

Hoe meten we
jouw ogen?

01 Intake gesprek

In een vraaggesprek onderzoeken wij je klachten en de voorgeschiedenis van je ogen en kijken we naar je persoonlijke gezondheid.

02 Oogdrukmeting

Elk oog heeft een bepaalde spanning. We meten je oogdruk als belangrijk onderdeel om te onderzoeken of er sprake kan zijn van glaucoom.

03 Sterkte metingen

Een gediplomeerd opticien meten je ogen. De sterkte voor veraf en dichtbij wordt bepaald en ook worden eventuele kijkafwijkingen.

04 Spleetlamponderzoek

We bekijken nauwkeurig de buiten- en binnenkant van je oog. Van de oogleden tot de verschillende lagen van het hoornvlies en de ooglens.

De juiste glazen voor het beste zicht
Haarscherp zien draagt bij aan een comfortabel gevoel. Het is daarom belangrijk dat je een brillenglas kiest dat bij je past. Een criterium om op te letten is wat u overdag doet.

Uiteraard kijken we ook meteen naar een montuur die past bij de gekozen glazen én je oogsterkte, levensstijl en kijkbehoefte.

P

Contactlensmeting

Naast oog is Optiek Dordrecht ook contactlensspecialist. Speciaal voor het aanmeten lenzen hebben we een aparte test. Optiek Dordrecht adviseert je graag over de mogelijkheden. Lees hier meer over onze contactlenzen.
P

Periodieke controle

Het is verstandig om periodiek je ogen laat controleren, zeker wanneer er in je familie oogziekten voorkomen. Veelvoorkomende ziektes als glaucoom of staar worden zo vroegtijdig opgemerkt, wat eventuele problemen voorkomt.

P

Oogmeting tijdens Corona

Wij hebben onze winkel zo ingericht dat u geheel volgens de richtlijnen toch uw ogen kunt laten meten, zo maken wij de apparatuur schoon na elk gebruik, en dragen wij een gezichtsmasker.

Wij zijn tijdens de lockdown open